Thema: duurzaam leven & bouwen

Zaterdag 8 oktober staat de Grote- of Sint Janskerk aan de Lange Kerkstraat 37 van 10 tot 16 uur helemaal in het teken van ‘groen’ leven en bouwen. Op de gratis toegankelijke Woonbeurs Schiedam vind je naast presentaties van de vele nieuwbouwprojecten, ook tal van voorbeelden hoe je je woning duurzamer en energiezuiniger kunt maken. En wie zelf z’n eigen woning wil verkopen, kan dit doen op de Prik-Je-Huis-wand. Poppentheater op wieltjes Aap van Poot vermaakt alle kinderen, zodat ouders rustig kunnen rondkijken.

Van nieuwbouw tot kluswoningen
In Schiedam wordt veel gebouwd nu sportcomplexen verhuizen naar het A4-tunneldak. Je kunt gaan wonen langs het water in Houthaven of optimale woonluxe vinden in Schiedamse Meesters. Wie zijn eigen huis wil bouwen, kan daarvoor een kavel kopen in Oranjeburgh. Sporten naast de deur kan in de energieneutrale nieuwe wijk Park Harga. Ouderen die op zoek zijn naar gemak, worden blij van ParkEntree Senior Smart Living. Daarnaast is er in Schiedam een breed scala aan leuke bestaande woningen én aan ambacht-woningen die wachten op handige klussers. Wie als particulier graag zelf zijn eigen huis wil verkopen, mag gebruik maken van de Prik-Je-Huis-wand, waarop je met 2 A4’tjes je eigen huis mag promoten.

Duurzaam
In Schiedam kun je duurzaam bouwen, wonen en leven. Op de Woonbeurs 2016 zijn tal van adviseurs aanwezig die tips kunnen geven over ‘groen bouwen’ en energiebesparende oplossingen: van triple beglazing tot zonnepanelen. Dat is ook handig als je je huidige woning wilt verkopen, want een ‘groen’ huis verkoopt beter!

Fijne leefstad
Schiedam heeft als woon- en leefstad veel te bieden. Van een groen Midden-Delfland waar je heerlijk kunt fietsen tot een Theater aan de Schie met allerlei leuke voorstellingen. Van de hoogste molens ter wereld tot een klinkend Gin-festival. Op de Woonbeurs dus ook volop aandacht voor cultuur en natuur.

Deelnemen?
Wie met een eigen stand of statafel wil deelnemen aan de Woonbeurs Schiedam kan mailen naar info@nieuwbouwdagschiedam.nl. Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes via de website www.nieuwbouwdagschiedam.nl en de Facebookpagina WoonbeursSchiedam.

Kijk ook eens bij