Gezellige en groene beurs in de Grote- of Sint Janskerk

Meer dan 1.350 woningzoekenden bezochten de Woonbeurs

Het was een gezellige drukte op de Woonbeurs Schiedam op zaterdag 8 oktober in de Grote- of Sint Janskerk. Meer dan 1.350 bezoekers lieten zich tussen 10 en 16 uur uitgebreid informeren over uiteenlopende nieuwbouwprojecten, nieuwe hypotheekvormen en over mogelijkheden om te besparen op energie.

Er was opvallend veel belangstelling voor de Schiedamse Meesters in Kethel, Park Entree Senior Smart Living bij het Beatrixpark, Oranjeburgh in West, project Houthaven bij de Gorzen, en de energieneutrale nieuwe wijk Park Harga in Nieuwland. Makelaars die een aanbod hebben van bestaande woningen, hypotheekverstrekkers, banken, een notariskantoor en tal van aanbieders van duurzame producten konden op hun eigen wijze contacten leggen. Studenten die goedkoop huren via Woonplus, vertelden zelf waarom het wonen in Schiedam hen zo bevalt.

 

Ruimte voor nieuwbouw

Nu in Schiedam veel sportcomplexen verhuizen naar het A4-tunneldak, komt er her en der in de stad ruimte vrij voor nieuwbouwprojecten. De gemeente Schiedam gaf zelf een mooi overzicht van alle plannen, waaronder suggesties voor atelier- en ambachtswoningen in de binnenstad. Verrassend vonden velen de plannen voor Let’s Go West (zie www.letsgowest.nu) in de distilleerderswijk: een multifunctioneel energiebesparend en groen centrum met horeca, fitness, winkels en ruime appartementen met uitzicht op de Wilhelminahaven. Ook de flexibele plannen voor Leven in de Branderij op het huidige terrein van Herman Jansen gooiden bij velen hoge ogen.

 

Fijne leefstad

De creatieve boomhut en sfeervolle groene aankleding van Van Elsäcker Tuin uit Vlaardingen werd door jong en oud bewonderd. Bezoekers maakten goed gebruik van de ‘doorsteek’ vanuit het kerkgebouw naar de Waag waar Stichting Promotie Schiedam in de breedte laat zien wat S’DAM te bieden heeft als woon- en leefstad. Poppentheater op wieltjes Aap van Poot vermaakte de kinderen, zodat ouders rustig konden rondkijken. Bij Dupont Makelaars won E. Verver een fiets en bij Fundament Advies was een ballonvaart te winnen.

 

Schiedam = Woonstad voor jou!

 

Schiedam = woonstad voor creatieve ondernemers!

Schiedam is een ideale stad voor creatieve ondernemers. Onze maakindustrie staat heel positief bekend. Lou van Rossum en Taco Nijman komen daarom met hun edelsmederij de Tafel van Goud naar Schiedam. Aan het Oude Kerkhof kochten ze een woning annex atelier. Ze vertellen hun verhaal:

 

Schiedam = woonstad voor studenten!

Kijk ook eens bij