Luchtfoto Schiedam Logo Nieuwbouwdag 2020 ZATERDAG 10 OKTOBER 2020 10.00 tot 16.00 uur Haal de brochure
BEZOEK DE BOUWPLAATS
bij het i-Punt in de Waag

 

 

Schiedam bouwt tot 2030:  7.000 nieuwe woningen 

Tot 2030 worden er 7.000 nieuwe woningen gebouwd in Schiedam, waarvan ongeveer 1.000 ter vervanging van verouderde woningen. Dat is hard nodig, want Schiedam is ‘booming’. Voor Schiedammers zelf en voor bijvoorbeeld Rotterdammers die hun mooie buurstad ontdekken.

In ‘normale tijden’ kun je in het najaar de Nieuwbouwdag Schiedam bezoeken waar projectontwikkelaars en makelaars de woningen tonen die op korte termijn beschikbaar komen en die al te koop staan. Vorig jaar ontvingen we maar liefst 2.000 woningzoekenden in 4 uur tijd en trokken we met bussen door de stad langs bouwlocaties.

Wandel- en fietsbrochure langs bouwlocaties

In deze ‘corona-tijd’ doen we het anders! Je kunt op 10 oktober 2020 vanaf 10.00 uur een wandel- en fietsbrochure afhalen in het i-Punt in de Waag aan de Lange Kerkstraat 39 (naast de Grote- of Sint Janskerk). Daarin staan per wijk de nieuwbouwplannen aangegeven en kort omschreven. Zo wandel of fiets je op het moment dat het je uitkomt langs allerlei nieuwe woonplekken in Schiedam. Ben je geïnteresseerd, dan kun je aan de hand van de lijst website-adressen nadere informatie vinden.

Gratis goodiebag met wooninfo

Vanaf 10 oktober kun je bij de brochure een gratis goodiebag krijgen bij het i-Punt in de Waag. Er zijn 500 goodiebags beschikbaar, dus op = op! In de goodiebag vind je allerlei handige informatie voor het aankopen van een nieuwe woning en het eventueel verkopen van je huidige woning.

De nieuwe Woonvisie 2030

De afgelopen tijd is er binnen de gemeente hard gewerkt aan de nieuwe Woonvisie 2030. Eind september wordt deze voorgelegd aan de gemeenteraad ter goedkeuring. Als de raad akkoord gaat, overhandigt wethouder Bouwen en Wonen Fahid Minhas de eerste publieksversie op 10 oktober 2020 om 10.00 uur aan de aanwezigen bij het i-Punt in de Waag.

Samen op de fiets met de wethouder

Rond 10.30 uur gaan er diverse medewerkers van de gemeente op de fiets of wandelend langs de locaties in verschillende wijken. Zij kunnen ter plekke veel vertellen en antwoorden geven op vragen. Wandel of fiets je mee met Woonregisseur Alexander Keizer of senior beleidsadviseur Wonen Ilze Tas? Of spring jij ook samen op de fiets met de wethouder? Maar … houd ook op het fiets- en wandelpad de nodige (veilige) afstand!

Filmpjes over Schiedam

Over de verschillende wijken en bouwlocaties worden de komende tijd ook tal van filmpjes gemaakt. Aan de hand van luchtbeelden, artist impressions en beelden uit de wijken, krijg je een goed beeld van de sfeer van de wijk, de nieuwe woonplekken en hoe de woningen en appartementen-gebouwen eruit gaan zien. De filmpjes zijn met ingang van  10 oktober te zien via Facebook en op deze website.

 

 

Facebookberichten

5 days ago

met het centrum dichtbij!

1 week ago

Jongeren kunnen vaak moeilijk een eigen woning vinden. Maar met twee rechterhanden kun je een verouderde en daardoor goedkopere woning in Schiedam omtoveren tot een eigen paleis. Zoals Lennart dat ... See more

In de geliefde Schildersbuurt in Schiedam kocht Lennart Appels (29) tweeënhalf jaar geleden zijn eerste huis aan de Paulus Potterstraat. Bij aankoop kon het jaren 30-huis een flinke opknapbeurt ... See more

1 week ago

Rob en Rob kwamen een paar maanden geleden op het geweldige idee om nieuwe Schiedammers een handje te helpen. Want hoe fijn is het wanneer je nieuw en onbekend bent in een stad, twee locals je ... See more

1 week ago

met het centrum dichtbij!

« 2 of 2 »

 

 

Organisatie Nieuwbouwdag Schiedam 2020

De Nieuwbouwdag Schiedam 2020 wordt in samenwerking met de Gemeente Schiedam georganiseerd door:

Logo Gemeente Schiedam & Nieuwbouwdag