Luchtfoto Schiedam Logo Nieuwbouwdag 2020

 

 

Films over bouwplannen in 6 Schiedamse wijken

In Schiedam worden de komende tijd veel nieuwe woningen gebouwd. In onderstaande films geven we een beeld van alle nieuwe bouwplekken. Vlieg mee met de drones over de wijken, kijk mee naar de artist impressions en beluister de plannen.

 

Nieuwbouw in Schiedam NOORD

 

Nieuwbouw in Schiedam OOST

 

Nieuwbouw in Schiedam ZUID

 

Nieuwbouw in Schiedam WEST

 

Nieuwbouw in Schiedam NIEUWLAND

 

Nieuwbouw in Schiedam CENTRUM

 

Schiedam bouwt tot 2030:  7.000 nieuwe woningen 

Tot 2030 worden er 7.000 nieuwe woningen gebouwd in Schiedam, waarvan ongeveer 1.000 ter vervanging van verouderde woningen. Dat is hard nodig, want Schiedam is ‘booming’. Voor Schiedammers zelf en voor bijvoorbeeld Rotterdammers die hun mooie buurstad ontdekken.

Wandel- en fietsbrochure langs bouwlocaties

Je kunt een wandel- en fietsbrochure afhalen in het i-PUNT in de WAAG aan de Lange Kerkstraat 39 (naast de Grote- of Sint Janskerk). Daarin staan per wijk de nieuwbouwplannen aangegeven en kort omschreven. Zo wandel of fiets je op het moment dat het je uitkomt langs allerlei nieuwe woonplekken in Schiedam. Aan de hand van de website-adressen kun je nadere informatie vinden.

De nieuwe Woonvisie 2030

De afgelopen tijd is er binnen de gemeente hard gewerkt aan de nieuwe Woonvisie 2030. Bij het i-PUNT in de WAAG vind je de eerste publieksversie die je gratis kunt meenemen.

Later afhalen in het i-PUNT

Het i-PUNT in de WAAG aan de Lange Kerkstraat 29 is open op de volgende tijden: maandag van 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

Facebookberichten

6 days ago

Twee weken geleden deelden we met jullie onze wandelroute door ons Schiedam. 🚶‍♂️

In deze video neemt Laurence je mee op deze route en loopt hij langs de mooiste plekjes en leukste ... See more

6 days ago

Nieuws!! De prijsranges staan op de website.

Ga naar www.DirkzwagerSchiedam.nl en klik op de vogelvlucht.

Nu kun je per woning zien wat de prijsrange is.

Wil je bericht krijgen als de verkoop ... See more

1 week ago

Op 11 maart start de verkoop van de eerste woningen in Dirkzwager Schiedam. De geur van jeneverstokerijen is verdwenen en ook van beschonken arbeiders is geen spoor meer te bekennen. Wel zie je ... See more

Een dikke honderd huizen: appartementen, veel hof- en eengezinswoningen en een aantal herenhuizen en kadewoningen. Altijd afgestemd op de omgeving.

1 week ago

Schiedam zorgt er als eerste in heel Nederland voor dat malafide verhuurders met een vergunningsplicht fiks worden aangepakt, waardoor wijken en buurten beschermd kunnen worden voor woningoverlast.

De voorbereiding nam een jaar in beslag, maar Schiedam is dan ook de eerste gemeente die daadwerkelijk aan de slag met het aanpakken van huisjesmelkers en ma...

1 week ago

Zet hem alvast in je agenda: de Nieuwbouwdag Schiedam vindt dit jaar (dus in 2021) plaats op zaterdag 9 oktober. Hoe we de dag gaan invullen, weten we nog niet. Maar er zijn zoooooveel ... See more

« 2 of 2 »

 

 

Organisatie Nieuwbouwdag Schiedam 2020

De Nieuwbouwdag Schiedam 2020 wordt in samenwerking met de Gemeente Schiedam georganiseerd door:

Logo Gemeente Schiedam & Nieuwbouwdag