Luchtfoto Schiedam

 

 

Films over bouwplannen in 6 Schiedamse wijken

In Schiedam worden de komende tijd veel nieuwe woningen gebouwd. In onderstaande films geven we een beeld van alle nieuwe bouwplekken. Vlieg mee met de drones over de wijken, kijk mee naar de artist impressions en beluister de plannen.

 

Nieuwbouw in Schiedam NOORD

 

Nieuwbouw in Schiedam OOST

 

Nieuwbouw in Schiedam ZUID

 

Nieuwbouw in Schiedam WEST

 

Nieuwbouw in Schiedam NIEUWLAND

 

Nieuwbouw in Schiedam CENTRUM

 

Schiedam bouwt tot 2030:  7.000 nieuwe woningen 

Tot 2030 worden er 7.000 nieuwe woningen gebouwd in Schiedam, waarvan ongeveer 1.000 ter vervanging van verouderde woningen. Dat is hard nodig, want Schiedam is ‘booming’. Voor Schiedammers zelf en voor bijvoorbeeld Rotterdammers die hun mooie buurstad ontdekken.

Wandel- en fietsbrochure langs bouwlocaties

Je kunt een wandel- en fietsbrochure afhalen in het i-PUNT in de WAAG aan de Lange Kerkstraat 39 (naast de Grote- of Sint Janskerk). Daarin staan per wijk de nieuwbouwplannen aangegeven en kort omschreven. Zo wandel of fiets je op het moment dat het je uitkomt langs allerlei nieuwe woonplekken in Schiedam. Aan de hand van de website-adressen kun je nadere informatie vinden.

De nieuwe Woonvisie 2030

De afgelopen tijd is er binnen de gemeente hard gewerkt aan de nieuwe Woonvisie 2030. Bij het i-PUNT in de WAAG vind je de eerste publieksversie die je gratis kunt meenemen.

Later afhalen in het i-PUNT

Het i-PUNT in de WAAG aan de Lange Kerkstraat 29 is open op de volgende tijden: maandag van 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

Facebookberichten

1 week ago

Huizen gaan als warme broodjes over de toonbank. Daarom hier een overzichtje van de woningen die nog maar maximaal 5 dagen op Funda staan.

1 week ago

Schiedam gaat met het gebruik van zogenoemd schuimglas bodemdaling in vooral het noordelijk deel van de stad afremmen. De Ambachtenbuurt-Noord en Sveadal zijn de eerste buurten waar het nieuwe ... See more

1 week ago

Vandaag in het AD:

1 week ago

Proeverij van onze dranken in het restaurant van het nieuwe Van der Valk hotel Schiedam. Wat een prachtige locatie! Gebouwd volgens de hoogste duurzaamheidseisen wordt dit straks een 4-sterrenparel ... See more

1 week ago

Aan de Nieuwe Haven komt een nieuw zorgcentrum van Frankeland, dat Havenveste gaat heten. De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang, nadat op 16 maart de zogeheten ‘anterieure ... See more

1 week ago

Puck en Maurice hebben een rijk sociaal leven opgebouwd in Schiedam, dus geen haar op hun hoofd die erover nadenkt om de stad te verlaten.
 
“We wonen nu op de Westvest in een appartement. Een ... See more

« 2 of 2 »

 

 

Organisatie Nieuwbouwdag Schiedam 2020

De Nieuwbouwdag Schiedam 2020 wordt in samenwerking met de Gemeente Schiedam georganiseerd door:

Logo Gemeente Schiedam & Nieuwbouwdag