zaterdag 13 oktober 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schiedam blikt in de toekomst
met succesvolle Nieuwbouwdag

Schiedam is ‘booming’. Niet alleen voor Schiedammers zelf die een woning zoeken, maar ook voor Rotterdammers die hun ‘buurstad’ aan het ontdekken zijn. Dat bleek ook tijdens de uitstekend bezochte Nieuwbouwdag Schiedam 2018 waar zaterdag 13 oktober meer dan 2.100 bezoekers zich lieten informeren over alle plannen en locaties. Anderzijds gaven zij ook informatie aan de gemeente waar en hoe zij graag willen wonen.

Bustours

Negen volle bussen met zo’n 250 mogelijke woningkopers reden zaterdagmiddag door heel Schiedam om op locatie de nieuwbouw te bekijken en in de bus de plannen daarvoor te beluisteren. In het Stadskantoor kregen zij in de Hagazaal door makelaars en projectontwikkelaars uitgelegd in welk stadium de plannen zijn, en konden zij zich inschrijven voor nieuwbouw. Hypotheekverstrekkers en financieel adviseurs gingen in op de laatste ontwikkelingen en maakten al de nodige afspraken. Op de tiende etage van het Stadskantoor kon iedereen uitkijken over de stad en de nieuwbouwplannen op de ramen bekijken die een illustrator daarop had getekend.

Aardgasvrij

In de Aleidazaal volgden velen de interactieve lezingen van wethouder Fahid Minhas van Wonen, coördinator Ruud van Workum van het Servicepunt Woningverbetering, de kindergemeenteraad over hun onderzoek naar Wonen en Wijken en van Nicolien de Heer, programmamanager Woningbouw van de gemeente Schiedam. Tijdens de lezingen werd ook ingegaan op thema’s als duurzaam, aardgasvrij en energietransitie.

Droom-woon-plek?

Naast het geven van informatie, was ook veel ruimte voor de vraag naar informatie aan woningzoekenden. Op grote plattegronden van Schiedam konden bezoekers met een sticker hun droom-woon-plek aangeven, en aangeven of zij een eengezinswoning of appartement zoeken, en of zij willen kopen of huren. Op de sticker konden zij hun leeftijd schrijven, zodat ook duidelijk wordt of de plek door bijvoorbeeld jongeren of juist door ouderen wordt gekozen. Daarmee krijgt de gemeente informatie voor de nieuwe Woonvisie.

Betaalbare woningen

Nicolien de Heer, programmamanager Woningbouw van de gemeente, is zeer tevreden over het resultaat van de dag: “Natuurlijk vinden mensen het altijd leuk om op bouwplekken te kijken. En sommige locaties waren kennelijk heel verrassend. Ook van de makelaars hebben we zeer positieve geluiden teruggekregen. Want er wordt enthousiast gereageerd op de uiteenlopende typen woningen en woonvormen die we in Schiedam laten bouwen, en op het feit dat hier voor een jong gezin nog een goede en betaalbare woning te vinden is. Dat is precies wat Schiedam graag wil bieden.”

 

Facebookberichten

1 week ago

Eerste heipalen de grond in voor het Van Der Valk Hotel Schiedam

3 weeks ago

Dubbel goed nieuws vandaag! Zojuist is de laatste koop-/aanneemovereenkomst getekend bij Ooms Makelaars Schiedam/Vlaardingen. Kopers van bouwnummer 15, gefeliciteerd en welkom in ons mooie plan!

Ook ... See more

3 weeks ago

✨Schiedam is in trek bij Rotterdammers ✨
Betaalbaar wonen in het prachtige stadscentrum van Schiedam.
Onze enige échte Michel de Heer gaf een interview aan RTV Rijnmond

Lees snel meer 👉 ... See more

3 weeks ago

Afgelopen weken zijn de laatste appartementen en Waterwoningen in Park Harga Zuid opgeleverd. Wij feliciteren alle bewoners met hun mooie woning. Veel woongeluk gewenst in Park Harga en het bruisende ... See more

4 weeks ago

Comfortabel huren doe je hier!

Goed nieuws voor mensen die een appartement willen huren. Wij mogen er in totaal tien mét parkeerplaats aanbieden en wel in de Naussaustede. Het 'oude zusterhuis' is ... See more

1 month ago

Afgelopen dagen heeft Kruiswijk, onder begeleiding van Arnicon, de grond gesaneerd, zodat deze straks geschikt is voor de mooie tuinen achter onze woningen!

1 month ago

Nieuwland wordt steeds mooier. Ook deze flats hebben weer een update naar 2019 gekregen.

Joh. de Wittsingel.

1 month ago

Eerste paal Van der Valk Hotel Schiedam gaat in mei de grond in

1 month ago

Al 25 jaar makelaar in Schiedam! Felicitaties voor Rob Wassenaar en zijn team.

Zaterdag 20 april 2019 was het 25 jaar geleden dat Rob Wassenaar werd beëdigd als makelaar o.g. Ook namens NVM Rotterdam Zuid- Holland Zuid van harte gefeliciteerd!

1 month ago

SCHIEDAM - Woensdag 22 mei aanstaande wordt om half drie de eerste paal geslagen van Hotel Schiedam aan de Hargalaan 6 in Schiedam. Dit Van der Valk hotel telt meer dan 180 kamers en 10 ... See more

« 2 of 15 »

Organisatie Nieuwbouwdag Schiedam 2018

De Nieuwbouwdag Schiedam 2018 werd in opdracht van de gemeente Schiedam georganiseerd door: