Schiedam bouwt 7.000 nieuwe woningen 

De komende jaren worden er 7.000 nieuwe woningen gebouwd in Schiedam, voornamelijk voor gezinnen en middeninkomens. Dat is hard nodig, want Schiedam is ‘booming’. Niet alleen voor Schiedammers zelf die een woning zoeken en willen ‘doorgroeien’, maar ook voor bijvoorbeeld Rotterdammers die hun ‘buurstad’ aan het ontdekken zijn. Op de Nieuwbouwdag Schiedam 2019 tonen projectontwikkelaars en makelaars de woningen die op korte termijn beschikbaar komen en die al te koop staan. De gemeente geeft een breed beeld van alle plannen die de komende jaren worden gerealiseerd.

 

In de foyer van Theater aan de Schie

In 2018 bezochten meer dan 2.100 geïnteresseerden de Nieuwbouwdag Schiedam. Dat was erg druk in de Hagazaal van het Stadskantoor! Dit jaar organiseren we de Nieuwbouwdag Schiedam daarom in de foyer van het Theater aan de Schie aan het Stadserf 1, waar de stands van de makelaars en projectontwikkelaars wat meer ruimte hebben. Hypotheekverstrekkers en financieel adviseurs gaan er in op de laatste ontwikkelingen en kunnen met mogelijke kopers afspraken maken.

 

Bustours: stap in en bezoek de locaties

Van 12.00 uur tot en met 15.30 uur rijdt er elk half uur een touringbus vanaf de parkeerplaats bij de Liduinabasliliek aan het Stadserf naar tal van plekken in de stad waar nu of binnenkort wordt gebouwd. Locaties zijn o.a.: Dirkzwager, Schieveste, Onder de Maasdijk (Gusto), Toernooiveld en Park Harga.
In de bus legt een medewerker van de gemeente de plannen daarvoor uit en kan iedereen vragen stellen. De route duurt ongeveer 45 minuten. U kunt u hiervoor met een e-mail aanmelden via info@nieuwbouwdagschiedam.nl. Vermeld in de mail uw naam, welke tijd u wilt meerijden en met hoeveel personen u wilt deelnemen.

 

Schuif aan bij de wethouder

Wethouder Fahid Minhas van o.a. Wonen ontvangt in zijn koffiehoek in de foyer van het Theater aan de Schie iedereen die geïnteresseerd is in de woningbouwplannen van de gemeente Schiedam. Hij vertelt over de uiteenlopende typen woningen en woonvormen die Schiedam bouwt. Hij gaat ook in op thema’s als hoogbouw in Schiedam, duurzaam bouwen en nieuwe woonvormen.

Heeft u vragen? Stel ze gerust!

 

Filmpjes over Schiedam

In de gang naar de theaterzaal kunt u in de filmhoek doorlopend leuke filmpjes bekijken over Schiedam.

 

Kids houden we gezellig bezig

Voor kinderen hebben we een leuke activiteit onder leiding van twee professionals, waardoor ouders even hun handen vrij hebben en zich rustig kunnen laten informeren over de nieuwbouwplannen.

 

Drankjes aan de bar

Aan de twee barren in de foyer kunt u voor eigen kosten een (goed betaalbaar) drankje kopen. Er zijn her en der zithoeken waar u de projectinformatie kunt bekijken en uw drankje kunt nuttigen.

 

GIF locatie Nieuwbouwdag

 

Facebookberichten

1 week ago

D&S Vastgoed legt op de website duidelijk uit welke veranderingen er in 2020 zijn doorgevoerd t.a.v. hypotheken en belastingen. Dank hiervoor! Zie ook: https://www.densvastgoed.nl/

Ook in 2020 ... See more

Welkom bij de D&S Groep. Met meer dan 35 jaar ervaring in het vastgoed hét juiste adres voor uw onroerend goed. Neem contact met ons op!

1 week ago

Schiedam heeft op dit moment 37.000 woningen (bron: allescijfers.nl) en op Schieveste komen er maar liefst 3.000 bij. Maarten Clement van de CU/SGP Schiedam ...

1 week ago

VIDEO 'Als er 8.000 bomen bijkomen zou het al mooi zijn'

1 week ago

Als je Fahid Minhas wilt helpen aan een award kun je dit bericht DELEN en op hem STEMMEN.

Laatste dag dat je kunt stemmen op Schiedamse wethouder Fahid Minhas als 'beste jonge bestuurder onder 40 ... See more

1 week ago

De Schiedamse wethouder Fahid Minhas is genomineerd voor de titel 'Beste bestuurder jonger dan 40 jaar'. Tot en met zondag 12 januari kan je stemmen via https://necker.datacoll.nl/xlhrbjecyw?l=nl ... See more

« 2 of 2 »

 

 

Organisatie Nieuwbouwdag Schiedam 2019

De Nieuwbouwdag Schiedam 2019 wordt in samenwerking met de Gemeente Schiedam georganiseerd door: