Luchtfoto Schiedam

 

 

Films over bouwplannen in 6 Schiedamse wijken

In Schiedam worden de komende tijd veel nieuwe woningen gebouwd. In onderstaande films geven we een beeld van alle nieuwe bouwplekken. Vlieg mee met de drones over de wijken, kijk mee naar de artist impressions en beluister de plannen.

 

Nieuwbouw in Schiedam NOORD

 

Nieuwbouw in Schiedam OOST

 

Nieuwbouw in Schiedam ZUID

 

Nieuwbouw in Schiedam WEST

 

Nieuwbouw in Schiedam NIEUWLAND

 

Nieuwbouw in Schiedam CENTRUM

 

Schiedam bouwt tot 2030:  7.000 nieuwe woningen 

Tot 2030 worden er 7.000 nieuwe woningen gebouwd in Schiedam, waarvan ongeveer 1.000 ter vervanging van verouderde woningen. Dat is hard nodig, want Schiedam is ‘booming’. Voor Schiedammers zelf en voor bijvoorbeeld Rotterdammers die hun mooie buurstad ontdekken.

Wandel- en fietsbrochure langs bouwlocaties

Je kunt een wandel- en fietsbrochure afhalen in het i-PUNT in de WAAG aan de Lange Kerkstraat 39 (naast de Grote- of Sint Janskerk). Daarin staan per wijk de nieuwbouwplannen aangegeven en kort omschreven. Zo wandel of fiets je op het moment dat het je uitkomt langs allerlei nieuwe woonplekken in Schiedam. Aan de hand van de website-adressen kun je nadere informatie vinden.

De nieuwe Woonvisie 2030

De afgelopen tijd is er binnen de gemeente hard gewerkt aan de nieuwe Woonvisie 2030. Bij het i-PUNT in de WAAG vind je de eerste publieksversie die je gratis kunt meenemen.

Later afhalen in het i-PUNT

Het i-PUNT in de WAAG aan de Lange Kerkstraat 29 is open op de volgende tijden: maandag van 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

Facebookberichten

2 days ago

MEET THE TEAM: Wietse Kunst

We stellen je voor aan het team achter Servicepunt Woningverbetering! Mijn naam is Wietse Kunst en ik ben adviseur particuliere Woningverbetering. Als bouwkundige geef ik ... See more

2 days ago

SCHIEDAM - Er wordt al enige jaren - onder meer door de RET - gepleit voor het aanleggen van een metro van Dordrecht via onder meer Rotterdam, Schiedam, Delft en Den Haag naar Leiden naast de treinen ... See more

3 days ago

De gemiddelde WOZ-waarde van een huis in Schiedam steeg het afgelopen jaar met liefst 14,6 procent. Dat is ruim boven het landelijk gemiddelde van 8,9 procent. Schiedam blijkt in trek, vooral bij ... See more

4 days ago

Zullen we even langs de pleinen dwalen? Wandel door de smalle straten en steegjes van Dirkzwager. Voor je het weet bevind je je op één van de 5 pleinen.

Schuttersplein
Het Schuttersplein vind je ... See more

6 days ago

Sommige Schiedammers hebben het écht heel ver geschopt! We zetten er een paar bekende Schiedammers voor je op een rijtje.

6 days ago

Waarom zou je komen wonen in Schiedam? Jan Zekveld woont hier nu drie jaar en vertelt waarom hij van de Amsterdamse grachten verhuisde naar de Schiedamse Lange Haven.

Jan Zekveld is één van de 'nieuwe Schiedammers': mensen die vanuit een andere stad onlangs naar Schioedam zijn verhuisd. Jan vertelt over hoe hij naar Schied...

« 1 of 2 »

 

 

Organisatie Nieuwbouwdag Schiedam 2020

De Nieuwbouwdag Schiedam 2020 wordt in samenwerking met de Gemeente Schiedam georganiseerd door:

Logo Gemeente Schiedam & Nieuwbouwdag