Luchtfoto Schiedam Logo Nieuwbouwdag 2020

 

 

Films over bouwplannen in 6 Schiedamse wijken

In Schiedam worden de komende tijd veel nieuwe woningen gebouwd. In onderstaande films geven we een beeld van alle nieuwe bouwplekken. Vlieg mee met de drones over de wijken, kijk mee naar de artist impressions en beluister de plannen.

 

Nieuwbouw in Schiedam NOORD

 

Nieuwbouw in Schiedam OOST

 

Nieuwbouw in Schiedam ZUID

 

Nieuwbouw in Schiedam WEST

 

Nieuwbouw in Schiedam NIEUWLAND

 

Nieuwbouw in Schiedam CENTRUM

 

Schiedam bouwt tot 2030:  7.000 nieuwe woningen 

Tot 2030 worden er 7.000 nieuwe woningen gebouwd in Schiedam, waarvan ongeveer 1.000 ter vervanging van verouderde woningen. Dat is hard nodig, want Schiedam is ‘booming’. Voor Schiedammers zelf en voor bijvoorbeeld Rotterdammers die hun mooie buurstad ontdekken.

Wandel- en fietsbrochure langs bouwlocaties

Je kunt een wandel- en fietsbrochure afhalen in het i-PUNT in de WAAG aan de Lange Kerkstraat 39 (naast de Grote- of Sint Janskerk). Daarin staan per wijk de nieuwbouwplannen aangegeven en kort omschreven. Zo wandel of fiets je op het moment dat het je uitkomt langs allerlei nieuwe woonplekken in Schiedam. Aan de hand van de website-adressen kun je nadere informatie vinden.

De nieuwe Woonvisie 2030

De afgelopen tijd is er binnen de gemeente hard gewerkt aan de nieuwe Woonvisie 2030. Bij het i-PUNT in de WAAG vind je de eerste publieksversie die je gratis kunt meenemen.

Later afhalen in het i-PUNT

Het i-PUNT in de WAAG aan de Lange Kerkstraat 29 is open op de volgende tijden: maandag van 13.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

Facebookberichten

2 months ago

Er komt een tof Schiedams nieuwbouwproject aan: Dirkzwager. Op het Dirkzwagerterrein komen zo'n 130 nieuwe woningen en de eerste beelden beloven veel goeds!

3 months ago

3 months ago

Nieuwsgierig naar de woningen die op het Dirkzwagerterrein worden gebouwd? Maak kennis met Maarten, Dirk, Jules en Bobby

SCHIEDAM - Van Wijnen heeft de eerste impressiebeelden van nieuwbouwproject Dirkzwager gepresenteerd. Op het terrein van voormalig distilleerderij Dirkzwager ontwikkelt en realiseert Van Wijnen de ... See more

3 months ago

SCHIEDAM - Het televisieprogramma 'Nederland Ontdekt' besteedt aanstaande zondag aandacht aan de toeristische trekpleisters het Nationaal Jenevermuseum en Museummolen De Walvisch. Het programma toont ... See more

3 months ago

Bespaartip:

Haal als woningeigenaar in Schiedam gratis de WoonWijzerBox van
Servicepunt Woningverbetering ter waarde van 90 euro op.

In het artikel lees je wat erin zit (er zijn drie ... See more

3 months ago

Vanavond zou er een informatiebijeenkomst plaatsvinden over Mobiliteit en Parkeren bij het project SMAAK aan de Kop van de Singel. Projectontwikkelaar Blauwhoed moet de avond helaas afzeggen omdat er ... See more

« 1 of 2 »

 

 

Organisatie Nieuwbouwdag Schiedam 2020

De Nieuwbouwdag Schiedam 2020 wordt in samenwerking met de Gemeente Schiedam georganiseerd door:

Logo Gemeente Schiedam & Nieuwbouwdag